Maptionnairen kaavapalautejärjestelmä tekee asukaspalautteen hallinnasta helpompaa

Read the English version here.

Meillä on iloisia uutisia kaikille kaupungeille! Olemme julkistaneet uuden Maptionnaire-palvelun, joka kulkee nimellä kaavapalautejärjestelmä (engl. Planning Feedback System). Se on lisäpalvelu, joka suoraviivaistaa kaavoitukseen liittyvän palautteen keräämistä, tallentamista ja hallintaa kaupunkisuunnitteluhankkeissa. Kaavapalautejärjestelmä on suunniteltu erityisesti helpottamaan prosesseja, joihin sisältyy lakisääteisiä velvoitteita asukkaiden mielipiteiden ja kommenttien dokumentoimiseksi.

Kaavapalautejärjestelmä on pilotoitu yhdessä Espoon kaupungin kanssa, ja se tukee kaupungin älykkään kaupunkikehityksen (Smart City) linjausta. Kaavapalautejärjestelmän avulla siirretään kustannusten painopistettä tiedon hallinnasta tiedon hyödyntämiseen ja analysointiin. Konseptille myönnettiin vuonna 2018 innovaatiopalkinto. Kaavapalautejärjestemä auttaa Espoon kaupunkia ja sen kaupunkisuunnittelijoita ratkaisemaan heidän tyypillisesti kohtaamiaan ongelmia, sanotaan palkinnon myöntämisperusteissa. Suunnittelijat voivat saada huomattavia määriä palautetta asukkailta etenkin merkittävien yleissuunnitelmien yhteydessä. Palaute asukkailta voi tulla lähes missä muodossa tahansa, mikä lisää suunnittelijoiden työmäärää. Tiedon järjestäminen ja arkistointi on työlästä ja vie aikaa tulosten analysoinnilta.

Kaavapalautejärjestelmän avulla asukkaat voivat kommentoida kaupungin suunnitelmia verkossa Maptionnairen helppokäyttöisessä palvelussa, johon kaikki vastaukset tallentuvat yhteneväisessä muodossa. Jokaisesta vastauksesta voidaan tulostaa PDF-muotoinen raportti, joka voidaan toimittaa automaattisesti asukkaalle ja kaupunkien suunnittelujärjestelmiin. Kaavapalautejärjestelmä poistaa siten tarpeen erikseen arkistoida asukkaiden vastaukset ja palaute on saatavilla strukturoidussa digitaalisessa muodossa analysointia varten. Espoon kaupunki sai pilottiprojekteissaan kaksi-kolmasosaa palautteesta kerättyä Maptionnairen palvelun avulla, mikä johti merkittäviin kustannussäästöihin.

Oletko kiinnostunut selvittämään, voisiko Maptionnaire helpottaa sinun kaupunkisi suunnitteluprosesseja? Aloita vaikkapa katsomalla kaavapalautejärjestelmän esittely.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat keskustella palvelusta yksityiskohtaisemmin. Määritämme yhdessä tarpeesi, projektin aikataulun ja aloituksen. Autamme sinua raportin sisällön ja ulkomuodon suunnittelussa, raportin toimitusprosessin määrittelyssä sekä testauksessa ja seurannassa.

Jätä meille yhteystietosi tai voit myös ottaa suoraan yhteyttä toimitusjohtajaamme Maarit Kahilaan sähköpostitse (maarit@maptionnaire.com).